Veckobrev, 15 Oktober

Volkswagen way too Zero
Vår egen Tomas Lindbro kommer på torsdag 21 oktober för att berätta om bilmarknaden i världen och  i Sverige.
Det låter både intressant och mycket spännande.
Varmt välkommen.

Mötet torsdagen 14 oktober

Föredrag: Företagspresentation av Palm Tree Hotel samt ett välgörenhetsprojekt för mindre bemedlade barn i vårt närområde.

Al Fluin tog oss med på sin resa ifrån England där han startade upp med ett genuint sportintresse med starkt fokus på fotboll och en viss fundering om en karriär i bankvärlden. Men livet hade bestämt något annat så han hamnade så småningom i Skanör där han mot bakgrund av sitt stora sport intresse skapade ett företag, Here We Go Sport in Sweden Aktiebolag. Verksamheten omfattar bl.a. arrangemang av idrottsresor, sälja sportartiklar och att arrangera fotbollsturneringar. Vidare blev han alltmer intresserad av resor och i detta sammanhang ägare till ett reseföretag First Class Travel. Men då dök pandemin upp och med den stängda gränser mot omvärlden och verksamheten i företagen sattes på paus. Al och hans fru blev dock inte paralyserade av detta utan nya projekt kom upp på agendan, denna gången ett hotell i Trelleborg, dåvarande Stadshotellet. Efter ett antal månader med planering och renovering så kunde Palm Tree Hotell se dagens ljus i december 2020. Hotellet som då var totalrenoverat i modern designstil omfattar 42 rum samt lounge och konferensrum. Dessutom finns en restaurangdel som till början var tänkt att hyras ut till någon krögare, men här ville Seija något helt annat och så småningom utmynnade detta i en egen ägd restaurangdel. Intressant är att hotellverksamheten med restaurang har målgrupper som anknyter till Als andra företag d.v.s. att man bredvid traditionella hotellgäster fokuserar på idrottsklubbar såsom exv. golf, padel och fotboll, men man har även en business club och anordnar musikarrangemang. Och den affärsmässiga utvecklingen för hotell och restaurangrörelsen har hitintills varit över förväntan trots pandemin. Slutligen var det intressant att höra Als beskrivning om hur man arbetat med teambildning som i många avseende utgår ifrån strategier som finns inom fotbolls lag.

Seija Martii tog därefter vid och presenterade ett välgörenhetsprojekt som Palm Tree Hotel genomför i samarbete med Svenska kyrkan och diakonin i Trelleborg den 19 december. Målgruppen är ca 50 barn som kommer från familjer med alkohol-, narkotika- våld och/eller fattigdomsproblematik. De får då tillsammans med en vuxen sova över på hotellet och uppleva en jul som kanske är lite extraordinär för just denna målgrupp. I projektet är alltifrån privata bidragsgivare och privata medverkande engagerade till företag och organisationer. Det som planeras är en jul med tomte och julklappar, julmat, aktiviteter såsom sagostund och julklappsutdelning. Dessutom kommer barnen få möjlighet att träffa polis, räddningstjänst och trygghetsvärdar. Avslutningsvis berättade Seija att ett eventuellt överskott i projektet kommer lämnas över till diakonin.

Stort tack för två mycket intressanta föredrag och ett lycka till med era projekt. En fråga till styrelsen lyftes ifrån medlemmarna på mötet om inte vår klubb borde gå in som bidragsgivare till välgörenhetsprojektet?

Rotaryärenden:
Dagens president: Jens Hultén
Övriga gäster: Al Fluin och Seija Martii
Närvarande: 21 inkl gäster
Dagens vinnare av vinflaskan: Alf Näslund, grattis!
Övriga Rotaryärenden: Delvis försenat pga pandemin fick vi äntligen möjlighet att gratulera två av våra medlemmar som fyllt år, Roland Hansson 70 år och Anders Hallonsten 80 år. Stort grattis! Slutligen togs frågan upp om ett försenat 75-årigt jubileumsfirande för klubben.