Rotary Club

Veckobrev, 30 september 2021

Hej klubbmedlemmar.
Detta är ett försök på nytt veckobrev som jag hoppas ska falla Er i smaken.

Roland Hansson
Sekreterare
KOSOVO, ur mitt polisperspektiv
På torsdag 7 oktober kommer Hans Bengtsson till klubben och berättar om sitt perspektiv på Kosovo.

Vi ses !!!

Mötet torsdagen 30 september
Föredrag: Årets skörd
Göran Brynell började berätta att årets betor inte ingår i hans föredrag då dessa ännu inte är skördade. Hösten 2020 började bra, allt kom igång i rätt tid dock har vädret varit nyckfullt. Vi fick en ganska sträng vinter under februari i år vilket var positivt och förhållandena för skörden vara under mars/april/maj bra. Under juni lite nederbörd med hög värme. Så skörden började i juli helt OK. I slutet av juli blev höstrapsen sådär ca. – 10 % jämfört med de senaste 5 åren. Vårkornet inte riktigt bra, ca -25 % ner och höstvetet med mycket värme och brist på regn gjorde en skörd på ca. – 20 %.
Sammantaget reagerade världsmarknaden olika vissa priser steg med upp till 30 - 40 % dock spannmål ner med över 30 %. Gödsel- och dieselpriserna har dock ökat kraftig. Prognosen för höstraps och höstvete ser bra ut
Tack Göran för ett intressant och givande föredrag, vi förstår att du har full koll på företagets ekonomi.

Dagens president: Jens Hultén

Övriga Gäster:
Närvarande: 12 personer
Dagens vinnare av vinflaskan: Göran Brynell. Grattis!

Rotaryärenden: Stig Brynell uppvaktades med en flaska bubbel då han fyllt 90 år.
Jens visade de trevliga Rotary reflexvästarna vi nu kan beställa, 200,- per st. varav merparten av priset går till Rotary foundation.