Trelleborg
Rotaryklubb

Veckobrev, 6 Mars 2024

 
Zouhair Arabi-Eter - Näringslivschef

Dagens föredragshållare, kan bli hur intressant och spännande som helst!

Vad sägs om 2 modersmål; svenska och arabiska samt engelska på en fullständig professionell nivå, studier på Lunds universitet, enl. hörsägen även medlem i vår Rotary grannklubb Trelleborg-St. Nicolai, en merit, synd att han inte valde vår klubb!

Som vanligt ses vi på Dannegården med sin invanda och sköna atmosfär. Mötet börjar kl. 12.15 som vanligt!

Er sekreterare googlade på ordet näringslivschef och fick fram följande;

Som Näringslivschef ska du bland annat fortsätta att utveckla former för nära dialog och samverkan med näringsliv och civilsamhälle, arbeta med platsvarumärket, utveckla och konkretisera näringslivsuppdraget, profilera kommunen som investerings- och etableringsort, utveckla strukturerade arbets- och samverkansformer såväl internt som externt, och vara tongivande i en marknadsorienterad kultur i nära dialog med företag och civilsamhälle.

Kommentar; det låter väldigt ambitiöst och bra! Återstår och se vad föredragshållaren har att säga. Missa inte torsdagens Rotary möte!
Mötet 29 februari
Föregående möte fick vi lära känna vår nye museichef Ola Lundin som med sin entusiasm och en
stort mått av arbetsglädje lovar gott inför Trelleborgs framtid som en utmärkande kulturstad!
Axel Ebbes nya konsthall kan jämföras med det bästa Sverige och EU har att erbjuda!
Inga små ord (mina)! Veckobrevskrivaren har dock ett utifrån perspektiv! Umeå utsågs tillsammans med till årets kulturstad 2014. Jag känner väl till Umeå med tanke på min norrländska bakgrund.
Stan är hur trevlig och hur fin som helst och då framför allt invånarna. Den byggnad man lät uppföra på älvbrinken efter rivningen av en anrik byggnad (en av få!) och erhöll ett bombastiskt utformat parkeringshus i Guggenheim stil, förlåt kulturhus! Säkert fint och genomtänkt! Det saknas knappast mark och resurser!
 
Enl. Ola Lundin kan vår nya "lilla" förnyade Axel Ebbes konsthall bli ett internationellt dragplåster!
Varför inte? Varför inte ansöka om att bli en kulturhuvudstad i Europa 2029!
Därtill få div. utmärkelser; arkitekturpriser. Han lovade även att vi i vår anrika klubb skulle inbjudas till invigningen av konsthallen 2025 tillsammans med den kände amerikanska skådespelerskan Uma Thurman (barnbarn till förebilden till Famntaget i Smygehuk!) Det kan inte bli bättre!
 
Ola Lundin antydde slutligen att ett medlemskap i
vår klubb vore klart givande!
 
Du är absolut välkommen in i vår klubb!
Du skulle definitivt berika den!

Rotaryärenden

Dagens president: Jens Hultén
Gästande Rotarianer:
Närvarande: 16
Vinlotteriet: Vinlotteriet vanns av en jätteglad Ingela Jakobsson! Grattis! Hoppas det smakade utsökt! Den var tänkt för dig! Snacka om lite mygel bland lotteriansvariga! !

ClubRunner Mobile