Veckobrev, 14 januari 2022

Rekordår i nystartade företag
Torsdagen 20 januari får vi besök av Anne Marbrandt.
Anne är på Nyföretagarcentrum Öresund med koppling till mentorsprogrammet och vill berätta för oss om alla de nystartade företagen i vårt område som med hennes hjälp har utvecklats starkt under senare år.
Det finns bland företagen också ett intresse för medlemskap i Rotary.

Linus Nilsson, NON i Trelleborg

Linus besökte oss i torsdags, 13 januari och berättade om sitt företag som hans farfar startade 1950. Bolaget har internationella transporter i Västeruropa med 15 egna bilar och 10 inhyrda. Linus jobbar med administration, prissättning och fakturering Han tycker det är spännande tider vi lever i och mycket kommer att hända med drivmedlen för lastbilar. Både el och gas är på gång. Man har en mindre filial i Vaggeryd och bolaget omsätter ca 75 miljoner per år. Han tror på en ljus framtid med möjligheter att både få fler transporter och bättre prisnivåer.
Tack Linus och välkommen åter.

Dagens President: Jens Hultén

Gäster: Linus Nilsson, föredrag och Philip Löfqvist införd av Tomas Lindbro

Vinlotteriet: Björn Lundqvist

Övriga ärenden: Marianne Hammar fick en fin flaksa champagne då hon nyligen fyllt jämna år. Björn Lundqvist hälsade från vår tidigare stipendiat Anna Sartell som nyligen fått en 4-årig forskartjänst i Helsingfors inom geologi. Hon lovade att hälsa på nästa gång hon är i Trelleborg.

Gästvärdar: våra utsedda värdar har i januari svårt för att ställa upp varför vi gärna ser någon annan som kan ställa upp. Kanske decembervärdarna kan ta några torsdagar i januari, Catarina Löfberg och Lennart Larsson?

Sekreteraren