Veckobrev, 22 Maj 2024

Hamnen - Waterfront

Nu på torsdag den 23 maj ses vi alla som föranmält sig kl. 12.30 vid järnvägsstationen för vidare busstransport in tiil hamnen.

Troligen får vi en guidad (Jörgen Nilsson) tur i hamnområdet och vidare till det nya komplexet det s.k. Waterfront.

Mötet lär vara särskilt efterlängtat för flertalet av våra medlemmar! då vårt Trelleborg är så väl förknippat med
hamnverksamheten. Skandinaviens till tonnaget största RoRo-hamn liksom Sveriges näst största hamn till tonnaget oavsett hur man än räknar!

En detalj är att bussen som skall ta oss tillbaka till Hamngatan 9 kanske inte kommer förrän framåt 14 tiden då de samtidigt har färjeankomst. Vi är 24 anmälda och mat serveras på plats från Dannegården

Mötet 16 maj

JOAKIM lARSSON- KONSTNÄREN-ILLUSTRATÖREN-FÖRFATTAREN

Hans föredrag var mycket fängslande, inspirerande och inte minst tankeväckande!

Som barn var han näst intill "sjukligt" intresserade av vad vi brukar kalla "småkryp".

Att ge namn åt gråsuggor (Grålle), silverfiskar (Silvia) får man ett helt annat perspektiv/synsätt på de små djuren! Spännande och oerhört kreativt och allt har resulterat i ett stort antal illustrerade böcker.

Flertalet av oss tog chansen att inhandla en bok för det facila priset om 100:- . Tack Joakim för ditt föredrag.

Dagens president: Peter Kjeldsen

Vinlotteriet vanns av Ingela Jakobsson (grattis) som med en generös gest överlämnade vinsten till föredragshållaren. En glad sådan!

NÄSTA MÖTE 30 maj
Stina Salomonsson bl.a. talar om hur Trelleborgs kommun förbereder för olika typer av kriser. Jag tror att det blir mycket intressant.