Trelleborg
Rotaryklubb

Veckobrev, 26 Juni 2024

 

Nu är sommar Rotary lunchmötena här igen! Vad kan vara bättre än att få ses på Hedmans då även vädret verkar var på topp!

Glöm inte att ta med en gäst till lunchmötena, det blir trevligare och vi blir därtill fler! Försök att samåka det underlättar.

Skulle någon välja kollektivtrafiken slå mig en signal på 070-568 46 63 så kan jag hämta upp vid busshållplatsen i Böste.

Det blir lite spännande att se vem som axlar presidentskapet! Tidpunkten är som vanligt 12.15. Hjärtligt välkomna

till första Hedmansmötet.

Glöm ej att nästa gång 4/7 har vi veteran/prestanda bil möte då var och en tar med sig sina bilar. Radio Rotary kommer att sända från detta.

Vi har också det smärtsamma meddelandet att vår medlem Rolf Skog lämnade oss torsdagen den 20 juni. Han har varit medlem i 54 år. Våra tankar går till hans närmaste.

Mötet 20 juni

Veckomötet den 20 juni 2024 fick vi via Handelsbankens Linus Westberg en inblick i kryptovärlden och då med betoning på bitcoins.

"Vad gör Bitcoin unikt?

Bitcoin är den digitala världens svar på guld. Pengar som kan användas var som helst, när som helst, av vem som helst och där ingen stat, bank eller företag kontrollerar utgivningen eller transaktionerna. Till skillnad från guld är det dock enkelt och snabbt att skicka bitcoin tvärs över världen.

I en värld där meddelanden och information kan skickas globalt på några sekunder känns det självklart att det ska gå att göra detsamma med pengar. Men att skicka pengar är inte samma sak som att skicka vanlig, digital information eftersom allt som är digitalt lätt kan kopieras.

Detta problem löste till slut Satoshi Nakamoto år 2008 genom att för första gången skapa en digital tillgång som inte kan kopieras. Därmed uppstod möjligheten att kunna skicka värde över internet, utan mellanhänder. "

För den som missade det mycket fascinerande

föredraget (tack Linus!) rekommenderas en googling på

nätet.

Rotaryärenden

Dagens president: Peter Kjeldsen
Gästande Rotarianer:
Närvarande: 

Totalt antal närvarande 16 st inkl. föredragshållaren 

Linus Westberg och gästen Ingemar Hobroh införd av Cathrine Dunhammar Hobroh var vi sålunda 14 rotarianer

ClubRunner Mobile