Veckobrev, 3 Mars 2022

Kovalevksy stipendiet
På torsdag 10 mars får vi besök av stipendiaterna Nujin Nihad och Jan Radzimovski som fick året stipendium och berättar varför matematik är så spännande.
(Sonja Kovalevsky föddes 1850 i Moskva. Kom till Sverige, bosatte sig i Stockholm och blev den första kvinnliga professorn i Sverige, i matematik, och den andra matematikprofessorn i världen. Välkomna!
Cecilia Walless och Lennart Eckerholm var hos oss idag 3/3.
Cecilia Walless och Lennart Eckerholm från HSB, Sveriges största Cooperativa fastighetsägare i Sverige, som fyller 100 år nästa år 2023 besökte oss idag.
Man har idag 8 fastigheter med 1000 medlemmar i Trelleborg.
Tidigare var det endast bostadsrätter som gällde men idag har man även hyresrätter. Man har sitt HSB-dela för ungdomar mellan 18 - 29 år där man tar hälften av kostnaden och kunden hälften vid nyproduktion.
Man ser framtiden med stor optimism och hänvisar inte minst till kuststad 2025.

Gästande Rotarianer

Närvarande: 12 + 3 gäster

Vinlotteriets vinnare: Roland Hansson

Övriga Rotary ärenden: Presidenten informerade om den tragiska situationen som vi har i Ukraina men berättade också om de möjligheter vi som Ratarianer kommer att ha framöver för att hjälpa och stärka nödlidande i landet.

Sekreteraren berättade att vi kommer att gå från 10 till 6 distrikt i Sverige och att i det förslag som nu föreligger blir vårt nya distrikt Skåne, Blekinge samt södra delen av Halland, Halmstad och Laholm. Vårt lokala beslut om detta tar vi vid nästa veckomöte. Planer finns nu för vårt 75-års jubileum på Salong-Viktoria, som uppförs vid centralstation, i augusti. Välkomna!