Veckobrev, 17 februari 2022

Livet på landet

På torsdag 24 februari får vi träffa Ulla-Britt Olofsson som är ansvarig för hembygdsföreningen i Södra Åby.
Ulla-Britt har lovat berätta om livet på landet för oss, det låter väl både spännande och trevligt.
Vd Anne Marbrandt var hos oss idag, 17/2
Nyföretagarcentrum Öresund
Företagsamheten visade sig redan då hon som 4,5 år gammal under en segeltur till Käringön i Bohuslän plockade blommor på ön och band buketter som hon sålde till ortsbefolkningen.
Som 22 åring på juristlinjen i Lund startade hon bland annat en pianoskola som växte och gav inkomster. Genom ett annat företag, Lundarosen, sålde hon rosor vid borden på restauranger i Lund. Hennes driftighet gjorde att hon under sin studietid slapp ta studielån.
Sten K. Johnson, känd entreprenör anställde Anne som affärsrådgivare i Lund. Sedan följde Näringslivs- och turistchef i Skurup och tjänst på Ung Företagsamhet i Stockholm.
38,5 år ung bildade hon familj och fick två barn.
Sedan 11 år tillbaka är Anne Vd på Nyföretagarcentrum Öresund.
Trelleborgs kommun satsar stort på verksamheten och är en av 12 kommuner i Skåne som är involverad i projektet.
Vad kan Nyföretagarcentrum Öresund komma att betyda för Rotary i allmänhet och vår klubb i synnerhet? Jo, genom samverkan får Rotary tillgång till olika mentorprogram och deltagarna i dessa. Rotarys behov idag är vitalisering av verksamheten (Rekrytering av kompetens samt föryngring). En win-win effekt.
Anne jobbar enligt devisen: Ju omöjligare uppgift – desto intressantare uppdrag.
Många intressanta frågor ställdes varefter Presidenten tackade för ett intressant föredrag och hälsade Anne välkommen åter.
För er som söker ytterligare info, googla på hemsidan

Gästande Rotarianer: 1

Vinlotteriets vinnare: Marianne Hammar

Övriga Rotary ärenden: Tack dagens gästvärdar för gott arbete: Anders Hallonsten, Lars Fränngård och Björn Lundqvist