Trelleborg
Rotaryklubb

Veckobrev, 2 Maj 2024

 
Så påverkas Citysamverkan - Lotta Wahlqvist

Torsdag den 2 maj får vi besök av Lotta Wahlquist som representerar en ekonomisk förening som verkar för att kommunen, näringslivet och fastighetsägarna i samarbete få besökare och konsumenter att komma oftare och stanna längre och utnyttja handelsplats Trelleborgs alla fördelar.

En intressant påstående/ambition med tanke på nyligen införda parkeringsavgifter.

Vi lär få svar på våra funderingar och om logiken i det hela!

Vi ses som vanligt på Dannegården kl 12.15. Alla skall känna sig varmt välkomna! Inte minst Du som inte haft möjlighet att närvara på sistone.

Mötet 25 april

Maria Tsakiris kommunens ansvarige för kultur och fritidsförvaltningen i Trelleborg

"Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda kommuninvånare och besökare ett rikt och varierat utbud av upplevelser och möjligheter till eget skapande och utövande inom kultur, idrott, föreningsliv och ungdomsverksamhet." Ett självklart svårt uppdrag att kvantifiera!

Maria Tsakiris har endast varit anställd på kommunen i c:a 2månader efter ett flertal högre befattningar i regionen m.m. Hennes passion för sina nya arbetsuppgifter går inte att ta miste på!

Hon är inte rädd för nya utmaningar! Vilket gör henne särskilt intressant för vårt Trelleborg. Hon nämnde dock inte ordet "kultur kanon" vilket är numera ett kanske lite uttjatat begrepp inom kultur kretsar, ordet är inte relaterat till Bofors AB utan till bibelns Kanon med innebörden "rättesnöre" vilket torde innebära att Maria skall vägleda oss  hur Trelleborg bäst utvecklas i framtiden! Tanken är fin och vi tackar Maria för ett synnerligen intressant föredrag och önskar henne all framgång i hennes nya uppdrag för kommunen.
 

Rotaryärenden

Dagens president: Peter Kjeldsen

Totalt var vi 17 närvarande inklusive föredragshållaren och Stig Tuneståls hustru Astrid. En eloge till Stig, alltid trevligt med att nära och kära kommer på våra klubbmöten! Björn Lundquist representerade vår klubb i ett Rotary distrikt sammanhang och bör därför omnämnas! Raymond Lufzhöft vann vinlotteriet, Grattis!

Slutligen kunde segrande lag i skånska quizen utses! Spännande värre! Med full pott vann grabbarna Ivan Petterson, Sven Pettersson och Anders Hallonsten med alla rätt. Alla tre erhöll ett vinpris! Lag nummer 2 fick nästan rätt på samtliga frågor dessa var Bengt Andersson och Björn Lundquist dessa erhöll en Fazer choklad ask liksom 3:an Hans Hansson.

Quizen var resultatet av att vi har en supporter/sponsor till vår Rotaryklubb som önskar vara anonym! Hjärtligt tack!

ClubRunner Mobile